/Sănătate

Sănătate

Voi scrie o platitudine acum:) că sănătatea este foarte importantă, însă pentru un copil startul în viață e determinant.

Nu degeaba se spune că primii 3 ani sunt definitorii. În Anglia există un ghid al primelor 1000 de zile.

Contează ce tratamente face, ce și cât mănâncă, imunizarea (de care fugim, dar care e atât de necesară), cum îi formăm deprinderile alimentare, cum îl învățăm să aibă grijă de sănătatea lui. Educația pentru sănătate începe cu părinții dinainte de nașterea copilului. De la stilul de viață al viitorilor părinți, la alimentația echilibrată, variată și moderată, la urmărirea sarcinii, alimentața mamei în timpul sarcinii, la alegerile lor de a face anumite alegeri sănătoase (renunțarea la fumat, la alimente nesănătoase, la alcool complet în timpul sarcinii și pe perioada alăptării). Apoi vor conta alăptarea, diversificarea, obișnuirea copilului cu diverși stimuli și factori externi, modelul personal, implicarea în viața copilului.

E bine de știut că primii ani sunt cel mai potrivit moment să îi învățăm de bine pe ai noștri copii. De exemplu, dependența de zahăr se formează în copilărie, felul în care viitorul adult se va raporta și îngriji de sănătatea lui, se învață tot acum. Nu doar teoretic, ci practic, direct, din modelele apropiate, din ce decizii luăm zi de zi.

Caută în subsecțiuni și vei găsi informații utile (acum tocmai am lansat platforma, vom crește treptat biblioteca de referințe:))

Dacă ai anumite nevoi, vrei să afli anumite informații, scrie-mi și vom dezvolta articolele împreună cu specialiști.