//Mamă zen: Mă apuc de meditație
mamă zen

Mamă zen: Mă apuc de meditație

M-am apucat de cursul online al dr. Laura Markham, Peaceful Parent, Happy Kids  (AICI). A propos, azi e ultima zi pentru încrieri, începe pe 21 septembrie. E un curs pentru părinți (ambii parteneri au acces la resurse). Pe mine mă va ajuta să mă conectez mai bine cu mine, în primul rând, să devin mai calmă, mamă zen. Îmi dau seama că multe din comportamentul Teei vin din cauza noastră a părinților, deci și din cauza mea. Așa că a venit timpul să mai facem niște schimbări în bine.

Mă fac mamă zen

Așa mi-am propus. E musai. Provin dintr-o familie tradițională disfuncțională. Mama – victima violenței domestice și agresor față de copii. El, un soț și tată agresor, mizerabil. Viața cu ei și-a pus amprenta. Sunt de multe ori agitată, critică, țipătoare, fără răbdare. Nu îmi bat copila ca ei, nu îi spun că nu va face nimic în viață, nu o țin în întuneric în fața ușii de la intrare ca pedeapsă. Nu o învăț să nu își spună părerea, nu o sufoc cu reguli și restricții absurde și pentru un adult. Iar cu B nici nu mă bat, nici nu ne jignim, dimpotrivă. Și totuși nu sunt cum trebuie. Nici pentru mine, nici pentru ea. Trebuie să scap de demoni și să mă vindec. Poate așa mă voi iubi și eu mai mult. Să devin o persoană și o mamă zen. Mă voi echilibra și reinventa. 40 e vârsta potrivită, nu?

Am lecții de făcut

Așadar, până la începerea cursului am niște teme pentru acasă. Am de citit cartea dr Laura Markham. Am cumpărat și audiobookul, căci am cartea în română, am și citit-o, dar parcă sună mai bine în engleză. Oricum cursul va fi în engleză. Tema asta e în curs de rezolvare. Câte un pic pe zi, iau notițe, îmi găsesc inspirație, mă dau în gând cu capul de un perete. Trebuie să îmi țin și un jurnal în care să îmi notez gândurile, întrebările, frustrările și micile succese (succesuri, la naiba!, să ne și amuzăm un pic) pe măsură ce aplic ideile din cartea LM. Am cumpărat niște agende super faine, una dintre ele cu acest scop și mă apuc de mâine, căci am ceva gânduri. Sau poate fac o rubrică pe blog:). Mai am și altele de făcut, după ce încep cursul, dar vă scriu mai târziu despre ele.

Ca să devin mamă zen mă apuc de meditație

Da, și meditația se află printre sarcinile zilnice. Am primit și niște surse inspiraționale, poate îți vor fi de ajutor. Mă voi gândi cum să o implic și pe mândra mea, poate în weekend facem un ritual al nostru de meditat. Chiar dacă nu vom medita la propriu la început, va fi măcar distractiv și ne vom crea niște amintiri plăcute, nu? Iată un pic mai jos sursele recomandate de dr. Markham. Nu le-am accesat încă, deci nu mi-am făcut o părere despre ele. Mai am câteva salvate despre care vă scriu după ce le cercetez. Pornesc de la premisa că cele ale LM sunt bine alese și eficiente, căci e doar un trainer de parenting cu multă experiență.

  • http://franticworld.com/free-meditations-from-mindfulness/
  • http://www.meditationoasis.com/podcast/listen-to-podcast/
  • http://www.tarabrach.com/audioarchives-guided-meditations.html
  • http://www.chopra.com/ccl/guided-meditations
#9minutedeprezent

Cu gândul la defectele mele, la ce am de făcut ca să mă recuperez și răsfoind diverse articole de parenting, am găsit o inițiativă foarte faină – 9 minute de prezent (9 minute de meditație, de conectare doar pentru noi). Sufăr și eu de asta și a picat taman la țanc – în goana noastră de zi cu zi, uităm să ne bucurăm de ce e bun și frumos azi, acum. Uităm să vedem prezentul cu sufletul stors de trecut și cu ochii fixați cu speranță spre un viitor mai bun. Așa că, mâine e un nou început pentru mine. Chiar vreau să devin o mamă zen.

 

Vrei să ne spui cum faci tu să fii un părinte pozitiv și să fii zen zi de zi sau ce te ajută pe tine? Cu siguranță ai experiențe din care putem toți învăța.

Poate te inspiră și articolul despre ce am aflat la FIEdu2017

Comments

comments