//Hai la joacă cu roboți și ateliere de robotică!
roboți Săptămâna europeană a roboticii

Hai la joacă cu roboți și ateliere de robotică!

Am înscris-o pe Teea la un atelier de robotică și mergem să ne jucăm cu niște roboți în acest weekend. Va fi o mare surpriză pentru ea:). Unde? În București, la OK Center Romania (Str. Traian nr. 1, sector 3,, 030571 Bucharest, Romania). Detalii despre ateliere aici, vedeți că mai aveți timp să îi înscrieți.

Am scris că noi suntem fani SF, ne uităm la filme precum  I, Robot, Star Wars, Robocop, Interstellar, Terminator. Așa că am primit cu nerăbdare invitația de a merge. (Mulțumesc, Ana-Maria!). Tehnologia este parte din viața noastră, îi recunoaștem beneficiile. O încurajăm pe Teea să exploreze despre robotică, să descopere ce se poate face cu multă pasiune și cunoaștere. A urmat la școală și un opțional de robotică anul trecut și mă gândesc să mai reedităm căci era foarte încântată.

Foarte pe scurt, evenimentul face parte din Săptămâna Europeană a Roboticii, o inițiativă europeană pentru promovarea acestei industrii și pentru a ne încuraja pe toți să învățăm despre noi tehnologii. Sâmbătă vor fi ateliere pentru copii (află aici). Dar  va fi prezentată o serie de roboți care pot fi folosiți pentru educația copiilor. De la un robot modular ce poate fi ansamblat în maxim 1 oră, până la un mic dinozaur care trebuie hrănit și are reacții emoționale, sau roboți pe care îi programezi desenând o linie. Sunt și eu entuziasmată de expoziție, va fi distractiv și pentru noi.

 

 

Iată ce ne spune despre inițiativă Ana-Maria Stancu, o fostă colegă, președinte al asociației E-Civis și coordonator național al Săptămânii Roboticii în România, mama a doi gemeni pe care ați citit-o și într-un articol despre mame și alăptare:

“Toate studiile arată că roboții și automatizarea vor avea avea un impact major asupra pieței muncii, dar și asupra vieții noastre în general, în următorii ani. Părerile sunt împărțite dacă ne vor lua locurile de muncă sau nu, tot ce se știe sigur este că roboții vor fi omniprezenți. În acest context, aptitudinile digitale ale copiilor și încurajarea acestora să învețe despre noile tehnologii sunt cruciale pentru viitorul lor.”

  • Roboți care vor fi acolo și mi-au atras atenția
  • AV1 – robotelul Asociatiei Little People, care ajută copiii bolnavi de cancer să rămână în contact cu școala, prietenii și familia
  • Pleo – robotul dinozaur autonom și foarte prietenos
  • Robotul echipei Auto Vortex din cadrul competiției de anul trecut First Tech Challenge
  • Symme 3D – prima imprimanta 3D românească

Deja în sănătate, roboții fac adevărate minuni. Acum în minte îmi vine tehnologia da Vinci Surgery (chirurgie robotică), unul dintre clienții mei din perioada 2008-2010. Vor fi parte din lumea copiilor noștri, ne place sau nu. Așadar, este bine să îi expunem și să le arătăm și alte activități și opționale decât cele clasice lăudate de toată lumea.

Așadar, ne dăm întâlnire la expoziție? Noi între 11 și 14 sigur suntem acolo.

Comments

comments