//Avem 40% discount la conferința lui John Hunter
Conferința lui John Hunter

Avem 40% discount la conferința lui John Hunter

Merg la conferința lui John Hunter despre The World Peace Game. Este un eveniment gândit pentru părinți, psihologi și cadre didactice și va avea loc în 26 septembrie la Hotel Sheraton (București), în intervalul orar 17-21. Eu merg să îl văd căci mi se pare fascinantă și foarte utilă metoda lui. Vestea bună este că organizatorii ne oferă un discount de 40% din costul inițial la biletului (99,99 de lei) pentru cititorii anumitor bloggeri, deci și pentru tine. Dacă te interesează, trebuie să folosești următorul cod VIS260917JHBLOG40 accesând ACEST link. Faptul că va vorbi în engleză nu e o problemă, e asigurată traducerea. Detalii despre eveniment găsești AICI. 

De ce merg la conferința lui John Hunter?

Pe lângă perspectiva de parenting a atâtor traineri și specialiști promovați în mediul online, avem nevoie și de perspectiva educatorilor ca să înțelegem cum ne putem ajuta copiii să învețe mai ușor, prin experiențe, prin succese, dar și prin eșecuri. Să nu uităm că sistemul nostru educațional nu le oferă acest prilej, că îi îndoapă pe ai noștri de teorie și în școli nu regăsim la modul real conceptul de edutainment, nici în școli sau grădinițe private. De aceea implicarea noastră, a părinților ca să contrabalansăm efectul negativ asupra copiilor noștri, trebuie să fie mult mai mare, cu argumente și exemple. Ne ajută să avem o perspectivă cât mai largă astfel încât să ne ajutăm copiii. Să fim creativi, să selectăm activitățile și programele pentru copii cu un ochi mult mai critic, nu doar din perspectiva strict ludică.

Ce așteptări am?

Să mă inspire și să îmi răspundă la întrebări pe care poate nu le-am verbalizat până acum. Sunt conștientă că atâta vreme cât copila îmi va învăța în România, chiar și în sistem privat, tot e o luptă continuă. E un contrast puternic între programă, manuale, psihologia și metodele pedagogice ale cadrelor formate în România și nevoile copiilor. Profesorii școliți în România nu pot fi cu adevărat reformatori și aproape de copii astăzi. Unii pot avea sclipiri, pot fi vizonari, dar respiră într-un corset. Acest corset e format din disperarea părinților de a curma mai repede copilăria înlocuind-o cu performanță. E format din curricula, manuale, dotări, proceduri și evaluări. Copila mea e căluț sălbatic, un spirit liber pe care nu vreau să îl văd frânt. Așa că acum acumulez informații să văd cum o pot ajuta.

Banner Conferință John Hunter

Despre John Hunter și jocul care ar putea schimba lumea în bine

John Hunter este profesor și consultant în educație inspirațional, premiat și apreciat pentru acest joc al său The World Peace Game ca să îi ajute pe copii să privească lumea și ce se întâmplă în jur dintr-o perspectivă cu totul nouă. Copiii formează echipe și reprezintă națiuni, înțeleg conexiunile între factorii economici, sociali și de mediu și amenințarea iminentă a răzoiului, colaborând și fiind creativi pentru a-și atinge obiectivele evitând conflictele și intervențiile militare. Urmăriți video-ul de la TED Talks și aflați cum copiii manifestă mai multă empatie și înțelepciune decât adulții. prin joc, învață unii de la alții, se sprijină reciproc, înțeleg mai bine consecințele faptelor lor, își dezvoltă creativitatea, gândirea critică și strategică, abilitățile de negociere. Cu siguranță acești copii vor deveni adulți mai buni decât suntem noi.

AICI aflați mai multe detalii despre activitatea fundației sale, joc, film și alte reurse utile.

Alte detalii

La conferință participă și alți vorbitori din partea Școlii Internaționale Veritas (organizatorul evenimentului) și Monica Reu (Asociația pentru Comunicare Non-Violentă).

Bine de știut – conferința lui John Hunter este doar o parte din ce este planificat pentru București. Există activități pentru cadre didactice viitori facilitatori ai jocului și 5 zile în care copiii de la Școala Internaționale Veritas vor juca acest Joc al Păcii Mondiale. Comparativ cu ce se întâmplă în sistemul public, nu pot decât să mă bucur pentru acești copii și să simt și puțină amărăciune că toți copiii ar putea să beneficieze de metode mai bune și mai eficiente de predare.

Recunosc că îmi pare rău că a mea nu învață la această școală. A fost printre opțiunile noastre când am căutat alternativă să o mut pe Teea. În decizia noastră au cântărit cele 3-3.5h dus-întors în trafic și angajamentul financiar mai mare decât în prezent.

Așadar, cu cine mă văd la conferință? Cine crezi că va fi interesat de eveniment? Dă mai departe căci timpul e scurt și locurile sunt limitate.

Dacă te interesează și alte perspective, citește AICI despre șase pași în educație și în parenting.

 

Comments

comments