//Ce așteptări am eu de la orice blog
părinți cu blog digital parents talks

Ce așteptări am eu de la orice blog

Sunt un cititor dificil, greu de mulțumit și sătul de prostii, așa că nu am profilul unui follower/ fan al nimănui, nici măcar al vreunui blog de parenting sau de orice altceva. Din toate punctele de vedere, nu sunt un follower, nici al vreunei mărci, așa că țineți cont de profilul meu. Când eram tânără mamă nu citeam periodic (dar rar) decât vreo trei bloguri – Prințesa urbană, Mămica urbană și pe al Bogdanei Dobre. Timpul meu a fost foarte limitat căci depășeam frecvent 14 ore de muncă pe zi. Așadar mi-am căutat surse în mod foarte pragmatic și le-am găsit pe platforme externe și pe site-uri medicale străine. Am avut încredere în instinctul meu și nu prea a dat greș. Cumva găseam mai ușor sursele corecte pe net. Acum e haos. De aceea e nevoie de o comunitate de parenting, de aderarea la niște valori comune și chiar de adoptarea unui cod de etică. Citiți și articolul lui Radu despre rolul influencerilor și asumarea reponsabilității.

Informații corecte și experiențe utile

Înainte să îmi lansez platforma, m-am uitat puțin la ce există și m-am gândit la ce m-ar caracteriza. Am decis că nu voi povesti experiențe personale doar pentru că am nevoie de un jurnal sau să umplu un spațiu. Și că focusul va fi pe sănătate. Dacă nu cred că o idee va ajuta cuiva, o voi ține pentru mine. Așa că apreciez la ceilalți aceleași lucruri – coerență, relevanță, autenticitate, sinceritate, precizarea unor surse credibile. Da, dacă scrieți pe teme de nutriție, educație, sănătate, dezvoltare și susțineți anumite idei, vreau să văd dacă e doar o opinie personală sau e susținută și de specialiști. Nu strică nici mai mult respect față de cititori și alte persoane care nu împart aceleași opinii. Atât în comentarii, cât și în text. Mai multă toleranță ne-ar prinde bine tuturor.

Vreau să citesc bloguri fără războaie inutile

E foarte important să nu alimentăm războiul mamelor. Să nu punem sau să nu dăm altora prilejul de a pune etichete. Să știm că nimeni nu deține adevărul absolut, că toți avem dreptul la opinii și deciziile proprii. E un război acum – că mamele nu alăptează, ba că nu nasc natural. Sau că nu se sacrifică pentru copiii lor. Sau de ce nu încep diversificarea doar după 6 luni. Și nu ajută nimănui. Cumva, tocmai noi, părinții cu blog ar trebui să marcăm și sprijinim schimbarea de mentaltate de care este atâta nevoie. Să promovăm parentingul responsabil, pozitiv, să fim și noi mai buni. Să ne asumăm ce spunem până la capăt.

Și să ne asumăm că putem face o schimbare în bine, zi de zi, oricât de mică și că am fi mai puternici dacă am lucra împreună.

Transparență despre interesele noastre financiare și conținutul de pe blog

De asemenea, când am lansat parintiimperfecti.ro mi-ai promis că voi fi transparentă referitor la proiecte comerciale și le voi marca. Practica bună e să se pună acel P, ca la articolele plătite din media și mi se pare corect așa. Și încă ceva – nu mă bag în proiecte în care nu cred sau să vă recomand vreun produs doar că m-ar plăti cineva pentru asta. Aceeași transparență mi-aș dori să o văd și de la ceilalți bloggeri. Am apreciat că unii au secțiune separată de campanii unde își adună toate acele articole. Bravo lor!

Există o comunitate de părinți faini cu blog

Da, sunt și blogger-i faini cu vechime și oameni mai noi. Ideea de a-i aduna le aparține Anei Nicolescu (Mămica urbană) și Laviniei Pavel, fondatoarele Parenting PR. Periodic îi adună pe blogger-ii părinți la Digital Parents Talks – sesiuni de discuții, schimb de informații cu specialiști, dar și blogger-i cu experiență (best practice). V-am povestit că mă pregătesc și fac diverse cursuri, unele legate de comunicare (ce fac eu zi de zi), dar și de parenting. Am participat sâmbăta trecută pentru prima oară la o astfel de sesiune. Aici aveți informații despre celelalte sesiuni dacă vreți să aflați ce se întâmplă acolo.

M-am bucurat să o ascult pe Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prințesa urbană), deoarece este inspirațională. M-aș fi bucurat să îi spun că o apreciez pentru efortul de a schimba mentalitatea și practicilor părinților români. Și că am cumpărat colecția de cărți coordonată de ea. Data viitoare:). Dacă vă interesează, pe blogul ei găsiți un cod de voucher de discount 25% pentru cărți.

Aprecieri de final

Evenimentul a adunat cred că peste 70 de părinți blogger-i, chiar și câțiva tați faini. Știți că sunt și tați faini cu blog, nu? Unii scriu despre parenting, alții despre călătorii, alții despre educație, alții de lifestyle… Noi ne-am perfecționat în sala mare a Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală „Conacul Golescu Grant”. Copiii s-au bucurat de workshop creativ de jucării susținut de Learning Hub, cu sprijinul Disney Channel. Mi-a părut rău că nu am putut-o lua și pe Teea. Însă începuse să tragă de nas și m-am gândit să nu fi luat ceva din spital și să îmbolnăvească vreun copil. Dar m-am bucurat de câteva ore de libertate, după un weekend groaznic în Alexandrescu:).
 

Sunt puține companii care investesc în evenimente care nu le aduc un beneficiu imediat. Așa că am apreciat că companiile care au sprijinit evenimentul (Disney Channel, Idea Bank, Kinderpedia, Aqua Carpatica și Bioderma). Fotografiile au fost realizate de Cristina Nichituș, @Photography Studio – Kids & Family. Face poze tare faine (AICI) și mi s-a părut o femeie care reușește să te facă să te simți bine și relaxat încât să te fotografieze. Mie nu îmi plac sesiunile foto deloc deloc:), dar mă bate gândul să îi bat la ușă cu ai mei. Suntem mereu doar noi trei, așa că nu avem poze toți de ceva vreme, doar câte doi, din păcate.

 

Comments

comments